Az első lépés legyen a kulcsszókutatás

A kulcsszókutatás nagyon fontos része az AdWords hirdetések létrehozatalának, hiszen ezek alapján fog megjelenni a hirdetésünk. Azonban ezek meghatározása nem könnyű feladat, mert ha túl keveset adunk meg, az nem előnyös számunkra, de ha túl sokat, az is ronthat a hirdetésink hatékonyságán. Emellett a megfelelő szavak megtalálása sem egyszerű feladat.

Gondolkozzunk az ügyfeleink fejével

Egy sikeres vállalkozáshoz a legfontosabb lépés, hogy meg kell tanulnunk az ügyfeleink fejével gondolkozni. Azonban az adott terület szakértőjeként ez nem is annyira könnyű, hiszen egy laikus valószínűleg teljesen más módon közelíti meg az adott problémát, mint mi. Ezért fontos, hogy megfelelő kutatás előzze meg a kulcsszavak megadását.

Ne csak termékspecifikusan gondolkozzunk. Adjunk meg olyan alapvető kifejezéseket is, melyek jól körülírják a termékünket vagy a szolgáltatásunkat, és ezeket bővítsük ki esetleg márkanevekkel, pontosabb paraméterekkel. A blogon találkozhatsz egy másik cikkel, melyben kicsit bővebben kifejtem az álláspontomat a termékleíró és az általános kulcsszavakról.

A kulcsszókutatás fontossága

A kulcsszókutatás folyamata.

A kulcsszókutatás fontossága

A kulcsszavakat az adott hirdetéshez válasszuk ki
Nem elegendő egyszer meghatározni a főbb kulcsszavainkat és azokat alkalmazni összes hirdetésben. Minden esetben külön határozzuk meg a releváns kulcsszavakat, és azokat alakítsuk a célközönségünkhöz és az éppen hirdetett termékünkhöz. Azonban itt fontos tisztában lennünk vele, hogy a nagyon konkrét kifejezések megadásával (pl.: márkanév, speciális tulajdonság) határozottan leszűkítjük azoknak a körét, akiknek megjelenik a hirdetésünk. Ez elsőre lehet, hogy nem hangzik jól, de az ilyen hirdetésekből érkező kattintások sokkal nagyobb eséllyel válnak később konverzióvá.

A Google is segít

Szerencsére a Google képes kiszűrni, ha valaki csak elgépel egy kifejezést vagy többes számban keres rá arra, amit mi csak egyes számban adtunk meg, így a kulcsszavaink megadása során legalább ezzel nem kell foglalkoznunk.

Ahhoz, hogy ez a folyamat minél hatékonyabban menjen, a Google valóban megad minden segítséget. Az alábbi rövid videó jól összefoglalja a kulcsszókutatás fontos lépéseit.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista