Kollégából AdWords szakértő?

Az egyik fórumon találkoztam egy kérdéssel, ami így hangzott: „Egyik kollégát szeretnénk kiképeztetni Google AdWords-ösnek. Mit javasoltok? Melyik a legjobb tanfolyam?” Mivel ez egy nagyon érdekes kérdés, és biztos vagyok benne, hogy sok vállalkozásban felmerül ugyanez, most elmondom róla a véleményemet. Vajon lehet valaki csak egy tanfolyam segítségével AdWords szakértő?

Mára számos szakértő vállalkozás készített online tanfolyamot, sőt a Google is több videót tett elérhetővé ebben a témában. Ezekből nagyon sok hasznos tudást megszerezhetünk, lexikális szempontból szinte minden információt a magunkévá tehetünk, azonban szakértők ettől még nem leszünk. De miért nem? Nem jók ezek a tanfolyamok?

Hallottál már a friss diplomás profiról?

Az emberek általában előbb iskolába járnak, és utána kezdenek el a gyakorlatban is dolgozni. Bár nyilván ekkor is nagyon sok hasznos tudással rendelkeznek, a vállalatok legtöbbször mégsem őket keresik. Annak ellenére, hogy naprakész információik vannak, sőt szakmailag és emberileg is könnyebben alkalmazkodnak egy új környezetbe, a vállalkozások zömében mégsem őket keresik. Vajon miért van ez így?

A rutin nem helyettesíthető!

Valaki rendelkezhet óriási lexikális tudással, de ha ahhoz nem társul tapasztalat, akkor nem sokra megyünk vele. Ez minden területen így van, de a marketingre hatványozottan igaz. Itt számos olyan emberi tényező befolyásolja a munkánkat, amit nem lehet az iskolapadban megtanulni. Ezeket a való életben kell megtapasztalni.

Honnan szerezd meg az elméleti tudást?

Választhatsz komplett tanfolyamot, de saját magad is kutathatsz a neten. Bátran nézz szét a blogbejegyzéseink között, mert sok olyat találsz, ami a kezdők számára is nagy segítség. Például az AdWords szószedetből megismerkedhetsz alapvető fogalmakkal, vagy megtudhatod, hogyan határozd meg profin a célközönséged, de még azt is elárulom, hogyan szerezhetsz ingyenes AdWords hirdetéseket.

Mikortól nevezhető valaki szakembernek?

Hogyan lehet az egyik munkatársadból AdWords szakértő?

Kollégából AdWords szakértő?

Ugyanezen az oldalon többen is hasonlóan reagáltak a fenti kérdésre, mint ahogyan most én fogok. Ha azt szeretnéd, hogy az egyik munkatársad profi legyen az AdWords marketing területén, akkor legalább fél évre biztosítsd Neki, hogy napi 8 órában egy profi mellett dolgozhasson. Persze emellett szükséges, hogy a fogalmakkal tisztában legyen. De ha ez megvan, akkor a tapasztalat teszi majd Őt igazi szakértővé. Persze saját magától is beletanulhat ebbe a szakmába, de ebben az esetben 2-3 évvel számoljatok, mire valóban a legnagyobb lesz a tudása.

Csak ne legyen túl sok a tanulópénz

És abban a 2-3 évben ki fogja kezelni a hirdetéseket? Esetleg az a kolléga, aki éppen szakértővé kíván válni? Ezt semmiképpen nem javasolnám! Természetesen Neki is bizalmat kell szavazni egyszer, de legalább az első 1 évben csak figyelje meg, hogy hogyan dolgozik egy profi. Milyen beállításokkal éri el az alacsonyabb kattintás árakat? Hogyan szegmentál? Hogyan szólít meg egy célcsoportot? És még sokáig sorolhatnám azokat a kérdéseket, amikre csak egy tapasztalt szakember tudja a választ.

Nem akarlak elijeszteni!

Persze nem akarlak elrettenteni ettől a kihívástól, csak szeretnélek megóvni egy nagyon drága csalódástól! Mivel Te is jó szakember vagy a saját területeden, nagyon jól tudod, hogy mennyi munka van abban, hogy most itt tarthatsz. Nincs ez másképp az AdWords hirdetések terén sem. Ez ugyanolyan szakma, mint bármelyik másik, és meg kell dolgozni a valós tudásért!

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista