Megint megbolondították az AdWords hirdetések kinézetét.

Tavaly már találkozhattunk a jelenséggel miszerint a Google hirdetéses találatait jelző kis ikonok színe narancssárgáról zöldre váltottak. A napokban újabb változást tapasztalhattunk ezen a területen, hiszen a teli zöld jelölések helyett már csak egy zöld kis keret jelzi, hogy nem organikus találattal van dolgunk. De miért érdekes ez?

Csak egy kis design váltás?

Szó sincs erről. Ez egy nagyon tudatos fogás, hogy hirdetéseket egybe mossák az organikus találatokkal amennyire ez csak lehetséges. Mivel a Google számára kötelező megjelölni, azokat a találatokat, melyek nem organikusan kerületek a lista élére nem törölheti el ezeket a jelzéseket, így ezzel az apró, de mégis fontos módosítással próbálkozik. Pedig ha tehetné biztosan nagyon szívesen megszabadulna attól a kis ikontól.

Miért jó ez Neki és Nekünk is?

Biztosan hallottál már a jelenségről miszerint az emberek egyre kevésbe veszik jó néven a hirdetéseket. Éppen ezért a Google arra törekszik, hogy ezek a találatokat minél kevésbé emelje ki a többi közül. Ez jó Neki és nekünk is, hiszen így nagyobb az esélye annak, hogy az egyébként ellenálló közönség is rákattint a hirdetésünkre.

Megváltoztak az AdWords hirdetések kinézete

AdWords hirdetések

Mi ez a nagy ellenszenv a hirdetésekkel kapcsolatban?

Sajnos sok vállalkozás nem által olyan állításokat is közölni a hirdetéseiben, amik nem éppen fedik a valóságot. Ezek a negatív tapasztalatok sarkalják arra az embereket, hogy távolságtartóbban és bizalmatlanabbul kezeljék ezeket az információkat, így ha tehetik inkább az organikus találatok között böngésznek. Éppen ezért mi mindig azt javasoljuk, hogy csak valós állításokkal promótáljunk egy terméket vagy szolgáltatást. Biztosan Te is számtalan előnyt fel tudnál sorolni, ami a vállalkozásod mellett szól, így egyáltalán nincs szükség valótlan állítások kijelentésére.

Természetesen így sem lehet mindenkit „megtéríteni” , de próbálkozni kell.

Sokszor csak az idejüket rabolják…

Van még egy negatív tényező, ami rossz fényben világíthatja meg az AdWords hirdetéseit. Sajnos nagyon sokan úgy is belevágnak egy hirdetés feladásába, hogy kicsit sem konyítanak hozzá, ezért úgy gondolják, hogy nincs szükség szűk célcsoport meghatározására. Egy hirdetéssel letudnak mindenkit, így nagyon sok olyan emberhez is eljut a hirdetésük, akik számára nem releváns. Nekik köszönhetően akadnak már olyan emberek, akik bizalmatlanságból inkább az organikus találatokat választják még akkor is ha egy hirdetés segítségével megtalálhatnánk a számukra legmegfelelőbb céget.

A Google megteszi, ami tőle telik az AdWords hirdetések kapcsán…

Ezen próbál segíteni a Google. Sajnos amíg akadnak olyan személyek, akik azt gondolják, hogy mindenhez értnek, addig muszáj egyéb eszközökkel jobb belátásra téríteni a felhasználókat. Biztosan sokan lesznek majd, akik negatív véleményük ellenére figyelmetlenségből mégis rákattintanak egy hirdetésre és az így szerzett remélhetőleg pozitív tapasztalat átformálja majd a véleményüket. Természetesen így sem lehet mindenkit „megtéríteni”, de próbálkozni kell.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista