Néhány AdWords jó tanács, amit Neked is érdemes megfontolnod

Még csak most vágsz bele az AdWords marketingbe? Vagy már hónapok óta próbálod a legjobbat kihozni a rendszerből, de valamiért nem azt kapod, amit vártál? Ne aggódj, ez teljesen normális! A kezdeti nehézségek minden hirdető életében jelen vannak, jöjjön néhány AdWords jó tanács, amit Neked is érdemes megfontolnod.

  1. Vedd komolyan a feladatot!

Elsőre biztosan furcsa lehet, hogy egy ilyen jó tanáccsal kezdek, de ha tovább olvasol meg fogod érteni, amit mondok. Az új ügyfeleim körben gyakran tapasztalom, hogy az AdWords rendszerével kapcsolatban is úgy gondolkodnak, mintha egy átlagos hirdetési oldal lenne. Kitöltötték a szükséges részeket és úgy gondolják, hogy ezzel le is van tudva a feladat, majd amikor elhirdettek néhány százezret, de nem tapasztaltak komolyabb eredményeket, elkezdenek gondolkodni. Bár ezen a felületen is hirdetéseket adsz fel, nem szabad összetéveszteni a többi hirdetési oldallal. Az AdWords világa sokkal összetettebb, és a verseny is lényegesen nagyobb, így minden megadott információ és beállítás komoly hatással lesz a hirdetésedre, és az azokból származó bevételekre. Mielőtt komolyabb összegeket fektetnél az AdWords hirdetésekbe járd körül tüzetesen a témát. Persze így is lesz tanulópénz, ami kárba vész majd, de sokkal kevesebb, mintha hűbelebalázs módjára esnél neki a hirdetésfeldásnak.

  1. Használj bővítményeket

A Google hirdetési rendszere éppen azért annyira nagyszerű (de cseppet sem egyszerű), mert számos bővítmény áll a rendelkezésedre. Adhatsz hozzá hívásbővítményt, melynek a segítségével egyszerűen felhívhatnak, véleménybővítményt mely elmélyítheti a bizalmat, vagy kiemelő bővítményt, aminek a segítségével még több hasznos információt adhatsz meg. Biztos vagyok benne, hogy Te is találsz olyat, ami számodra is hasznos lesz, így azt javaslom, járd körbe ezt a kérdést is, és élj a felkínált lehetőségekkel.

  1. Ne tudd le témánként egy hirdetéssel

Ha csak nem vagy gondolat olvasó, akkor bizony ez is egy nagyon fontos tanács számodra. Tudom, hogy cégvezetőként igazán idő szűkében vagy, azonban azt tanácsolom, hogy ha már belevágsz, akkor azt csináld jól. Egy hirdetésből készíts több változatot, hogy megvizsgálhasd a célközönség melyikre reagál a legjobban. Az emberi gondolkodás nagyon összetett és bonyolult ezért előre nehéz megállapítani mire reagálnak majd jól az emberek. Ez még sok évnyi tapasztalattal is kihívás nem, hogy kezdőként.

  1. Használsz landing oldalakat?

Még mindig gyakori hibaként tapasztalom, hogy a vállalkozók a mély merítésben bíznak. Készítenek néhány hirdetést, amit a fő oldalra küldenek remélve, hogy ha egy termék vagy szolgáltatás érdekelte a felhasználót, akkor majd több is fogja. Hadd mazsolázgasson. Csak, hogy sajnos ezzel pontosan az ellenkezőjét érik el, hiszen az információ áradattal elijesztik az érdeklődőket. Ha eddig Te is így tettél volna, akkor most azt tanácsolom, hogy ezen változtass, és készíts mindig külön landig oldalt, vagy küld őket az adott termék vagy szolgáltatás oldalára. A lényeg, hogy arról szóljon, amiről a hirdetésed. Ezzel nem csak az érdeklődőknek kedvezel, de a Google is sokkal jobbra értékeli majd a hirdetésed, amivel pénzt spórolhatsz meg.

Egyenlőre nem szeretnélek túl terhelni, így csak ennyi jó tanáccsal készültem. Ha szeretnél még többet megtudni, akkor olvasd el a folytatást is, ami a következő cikkben érkezik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista