Végleg eltűntek a konvertált kattintások

Egy előző bejegyzésemben, már írtam arról a gyakori hibáról, hogy sokan csak a kattintások számát veszik figyelembe egy hirdetés eredményesség mérésekor és nem a konverziókat. Ez sok problémát rejtett magában hiszen, így teljesen hibás képet kaphatunk a kampányunkról. A hirdetések teljesítményének mérése egyébként sem egy könnyű feladat, valószínűleg éppen ezért lépték meg az AdWords szakemberei, hogy megszüntették a konvertált kattintásokat. A Google most Márciusban teljesen eltörölte ezt a lehetőséget, így ezentúl senkinek nem lesz módja elkövetni ezt a hibát.

Tavaly szeptember óta a konvertált kattintások már nem működnek együtt a Cél CPA és Intelligens CPC licit stratégiákkal, azonban idén márciustól már a riportokban és az oszlopokba sem találkozhatunk vele.

Miért kellett mennie?

Mert a konvertált kattintások mutató nem tudott együtt működni a kattintásokkal és ez olyan bonyodalmakat szült, melyek megzavarhatták a felhasználókat. Ezért az AdWords jobbnak látta eltörölni ezt az egyébként is elavultnak számító mérési lehetőséget.Ezzel hatalmas szívességet tett a felhasználóinak, hiszen átláthatóbbá tette a mérések követését, ami egyébként is ember próbáló feladat tud lenni, főleg egy laikus számára.

Konvertált kattintások mutató

Konvertált kattintások

Konvertált kattintások helyett…

Helyette ezentúl már csak a konverziókat mérhetjük, azonban azokat sokkal pontosabban, hiszen ez a terület nagyon sokat fejlődött az évek során. Minden kattintás után pontosan láthatjuk, hogy hány és milyen fajta számunkra fontos cselekvést hajtottak végre az érdeklődők. Így sokkal könnyebben meghatározhatjuk egy hirdetés sikerességét vagy esetleg felmérhetjük mely területek szorulnának javításra. És talán ennél fontosabb területet nem is fejleszthettek volna. Ezen információk szolgálnak alapjául a stratégiánk kialakításában és a potenciális ügyfeleink jobb megismerésében.

Az AdWords konvertált kattintások már egy jó ideje csak a múltat képviseli. Összességében ez a változás nem sok vizet zavar azoknak, akik eddig is szakszerűen használták az AdWords rendszerét. Viszont kevésbé járatlanokat rákényszeríti, hogy a jobb módszer válasszák. Hiszen nincs másra lehetőségük. Ha gondot okoz az átállás vagy szeretnéd, hogy egy profi kezelje az AdWords fiókod, akkor keress meg bátran és segítek.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista