Mérj, mér és mérj!

Már érintettem ezt a témát, azonban úgy érzem, hogy a mérések fontossága bőven megér egy teljes cikket is. Nos, azt tapasztalom a munkám során, hogy a vállalkozók egy része (persze Te biztosan nem) nincs vele tisztában, mennyire fontos az adatok feldolgozása. Bizonyára rendszeresen ránéznek Ők is, de valóban hasznos információkat nem szűrnek le belőle…

A kezdők nagy hibája!

Mivel az AdWords-ről köztudott, hogy kattintás alapon működik, így az elején mindenki ezzel van elfoglalva. Vélhetőleg naponta többször is megnézik, hányan kattintottak a hirdetésükre, és ha ez a szám megegyezik az elképzeléseikkel, akkor büszkén karba tett kézzel várják a vevők hadát. Aztán, amikor a várt ostrom elmarad, nagyra nyílt szemekkel csodálkoznak, hogy mi lehet a baj. Az Ő kedvükért, már megírtam, hogy mi a gond ezzel, amit a „Csak a kattintásokra figyelsz?” című cikkemben el is olvashattok.

Mikortól kell mérnünk?

Az AdWords hirdetések nem tartoznak azok közé a munkák közé, ahol elegendő csak a végén foglalkozni a mérésekkel. Ha azt szeretnénk, hogy a kampány a maximumot hozza ki a lehetőségeinkből, akkor már a legelejétől kövessük nyomon a számokat, és szűrjük le belőlük a megfelelő következtetéseket! De ne csak konstatáljuk az eredményeket, hanem ennek megfelelően változtassunk is. Ha azt tapasztaljuk, hogy nagyon kevesen reagálnak a hirdetésünkre (azaz kevés a konverzió), akkor megadhatunk más célcsoportot, szűkíthetünk vagy tágíthatunk, ha az adatok erre mutatnak. Vagy hozzáadhatunk bővítményeket, amennyiben ezt még nem tettük meg. A lehetőségek tárháza végtelen nekünk „csak” tudnunk kell jól értelmezni az AdWords visszajelzéseit.

Ennyi erővel kínaiul is lehetne?

Úgy érzed egy szót se értesz a kimutatásokból? Akár kínaiul is lehetne? Ne aggódjon, ez az elején teljesen normális! A Google hirdetési rendszerében nagyon sok olyan fogalom található, amit nem használunk a köznyelvben így meg kell őket tanulni. Azonban ezt érdemes megtenni még a munka megkezdése előtt, mert már az első lépéseknél akadályokba ütközhetünk. Úgy érzed ezek a sorok Önről szóltak? Akkor az AdWords szószedetem nagyon nagy segítségedre lesz!

Az AdWords fiókod és az Analyst összekapcsolása

Minden hirdetésed eseténnagyon fontos, hogy mérd az elért eredményeket.

Mérj, mérj és mérj!

Azért, hogy hatékonyan tudj mérni és a legjobb adatokat kapd, kapcsold az AdWords fiókodat az Analyst rendszerével. Ezt az alábbi lépések követésével tudod megtenni.

1.: Lépj be az AdWords fiókodba.

2.: Kattints az eszközök lapfülre.

3.: Majd válaszd ki a Google Analyst lehetőséget.

4.: Ezután már rögtön az Összekapcsolt Analyst fiókodban találod magadat. Az első bejelentkezésnél egy kis segítséget is kapsz, amit érdemes elfogadni, mert legalább nagyjából körvonalazódik merre hány méter.

Most, hogy Analyst fiókkal is rendelkezel nincs mese profin kell mérni a hirdetések adatait. De hidd el, hogy ez a plusz munka jócskán megtérül majd, mert ennek segítségével, sokkal jobban megismered az ügyfeleid és hatékonyabban tudsz majd hirdetni Nekik. Ha mégis úgy érzed, hogy nincs időd ezzel foglalkozni, akkor keress meg bátran!

 

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista