AdWords hirdetés kevés pénzből?

AdWords hirdetés kevés pénzből? Lehetséges ez? Ez főként a kezdő vállalkozóknál nagy kérdése, hiszen ilyenkor egy cég viszonylag kevés bevétellel rendelkezik. Ennek fejében a kiadásait is szeretné kordában tartani. Persze ez nem azt jelenti, hogy el lehet hanyagolni a marketinget. Éppen ellenkezőleg! Már ilyenkor is kiemelt figyelmet kell szentelni ennek a területnek. Az AdWords pedig egy nagyon jó marketing eszköz. Nem csak jó, de költséghatékony is. Persze csak ha az ember jól tudja használni!

Miért jó marketing eszköz?

AdWords hirdetés

AdWords hirdetés megjelenítés az egyik leghatékonyabb marketing megoldás.

Egy pontosan beállított hirdetéssel rengeteg embert elérhetsz a célközönségedből. És itt most a célközönségeden van a hangsúly! Amíg egy offline banner hirdetéssel vagy egy plakáttal viszonylag nehezen tudod belőni azoknak a körét, akik találkoznak vele, addig egy AdWords hirdetésnél megadhatod, hogy milyen korú, nemű, lakhelyű emberek számára jelenjen meg.

Szűkebb célközönséggel eredményesebben hirdethetsz

Például ha Te egy gyermekruhákat árusító webshopot üzemeltetsz, akkor készíthetsz egy hirdetést, amivel a 25-38 év közötti nőket célzod meg és egy másikat, amivel a 45-60 év közötti hölgyeket. Miért érdemes így felosztani a célközönséged? Mert az egyik hirdetésszöveggel az anyukákat célozhatod meg, akiknek nincs idejük eljárni vásárolni, így számukra nagy segítség ha online tehetik ezt meg. A másikkal pedig a netező nagymamákat, akik ha böngészés közben találkoznak a hirdetéseddel biztosan szívesen vesznek majd valamit a kis unokájuknak.
De még sokáig sorolhatnám azokat a példákat, amik azt támasztják alá, hogy mennyire hatékonyan végezhetsz személyre szabott értékesítést.

Egy újabb kulcsszó!

A másik nagyon fontos előnye, hogy egyedi igényeket szolgálhatsz ki a segítségével. Manapság a fogyasztóknak óriási igénye van arra, hogy testreszabott ajánlatokkal találkozzon. Nincs már idejük és kedvük sem órákon át böngészni, hogy ki válasszák a számukra legjobbat, ezért az a vállalkozás lesz a befutó, aki tudja és azonnal azt is nyújtja, amire szükségük van!

Ezzel a költségeidből is lefaraghatsz!

Ha egy hirdetés jól van beállítva nem csak az első helyen szerepel majd, de olcsóbban is kaphatsz egy kattintást, azaz érdeklődőt. Minél jobban alkalmazkodsz a fogyasztóid és az AdWords elvárásaihoz annál kevesebbet kell fizetned majd.

Mitől költséghatékony?

Azt már biztosan Te is tudod, hogy az AdWords-ben a kattintások után kell fizetned. Ami ugye ezt jelenti, hogy már csak az kerül Neked pénzbe, ha valaki érdeklődést mutatott irántad. Ez egy nagyon jó rendszer, hiszen így nem dobsz ki pénzt az ablakon.

A kattintásokon túl

Neked nem az a legfontosabb, hogy hányan kattintanak a hirdetésedre! Persze ez sem mellékes információ, hiszen ez alapján fizetsz és azt is megtudhatod, hogy mennyire hatékony a hirdetésed. Számodra a konverziók száma az igazán lényeges, hiszen ebből tudhatod meg, hogy hány ember vásárolt tőled vagy iratkozott fel a hírleveledre vagy végezte el az általad meghatározott célokat.

A konverziók nagyon trükkösek!

Miért mondom ezt! Mert sajnos nehezen mérhetőek! Lehet, hogy valaki látta a hirdetésed, de akkor nem vásárol, azonban később bemegy az üzletedbe vagy egy másik eszközről végzi el a konverziót. Sajnos ez ellen nem nagyon tehetünk semmit, mert 100%-os biztossággal valószínűleg soha nem lesz mérhető.

Akkor most érdemes vagy nem érdemes alacsony költségekkel AdWords hirdetésbe fogni?

Érdemes! Mivel egy igazán költséghatékony megoldás, ahol viszonylag hatékonyan követheted nyomon a pénzed útját nagy bakot nem lőhetsz. Persze itt is igaz, hogy a pénz vonzza a pénzt, azaz ha többet tudsz belefektetni, akkor gyorsabban számíthatsz eredményekre.

Fogadj egy jó tanácsot egy profitól

Az elmúlt évek során már nagyon sokszor tapasztaltam, hogy a vállalkozók sem kitartóak minden esetben. Úgy gondolják, hogy ha elkezdenek hirdetni az azonnal megtérül és már egy hét múlva várják az érdeklődők özönét. Azonban valóság az, hogy apránként érkezik a siker. 2-3000 kattintásból jó ha 3-4 vásárlód lesz, és ez sem szabad, hogy elvegye a kedved! Egy AdWords hirdetés sem képes csodákra, főként manapság!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista