Mennyibe kerül egy kattintás, azaz látogató?

Úgy döntöttem, hogy megpróbálom megválaszolni a leggyakoribb kérdéseket, amiket feltesznek az érdeklődők. Az egyik ilyen, hogy mennyibe kerül egy kattintás az AdWords rendszerében. Mivel erre a kérdésre elég összetett a válasz, egy egész cikket szánok ennek a kérdésnek.

Miért is fizetünk?

Mi befolyásolja az AdWords hirdetések árát?

Mennyibe kerül egy AdWords kattintás?

A hagyományos hirdetésekkel ellentétben itt nem a megjelenésért, hanem a kattintásokért fizetünk. Azaz már csak az kerül nekünk pénzbe, ha valakinek felkeltettük az érdeklődését, és továbblépett az általunk megadott céloldalra. Azonban az egy kattintásért fizetett összeget sok tényező befolyásolja. Lássuk sorban mik ezek.

A verseny az általad választott kulcsszóért

Az árat nagyban befolyásolja, hogy a Te szegmensedben mennyien hirdetnek a számodra fontos kulcsszavakra. Hiszen ha egy adott kifejezésre sokan szeretnének jó helyen szerepelni, akkor ott nyilvánvalóan már magasabb árat is hajlandóak megfizetni a verseny résztvevői. De ne aggódj, nem csak magas költségvetéssel kerülhetsz jó helyre!

A hirdetésed minőségi pontszáma

Minden elkészült hirdetés rendelkezik egy minőségi pontszámmal, amit a Google ad az alapján, hogy mennyire ítéli jónak. Minél magasabb a pontszám annál kedvezőbb áron hirdethetsz. A Google tehát ezzel jutalmazza azokat a hirdetőket, akik színvonalas hirdetéseket hoznak létre.

A landing oldalad minősége

Ez befolyásolja a minőségi pontszámodat is, így persze az árat is. Ha egy jól megszerkesztett és értékes információkat tartalmazó oldalt adsz meg a hirdetésedben, biztosan kedvezőbb árra számíthatsz.

Bővítmények

A megfelelő bővítményhasználattal a célcsoportod dolgát is megkönnyíted, ami magasabb konverzió számhoz vezet majd. Ezt a Google is jó néven veszi, így alacsonyabb költségeket biztosít annak, akik ezeket jól alkalmazza.

Jó hirdetésszöveg

Egy jó hirdetésszöveg fontos mindenkinek! Neked azért, mert ettől is függ, hogy hányan kattintanak majd a hirdetésedre és mennyit kell fizetned egy hirdetésért. A Google-nek pedig azért, mert minél jobb egy hirdetés, annál többen kattintanak rá, így Ő is magasabb bevételekre számíthat. De akkor miért kér kevesebb pénzt egy jó hirdetés kattintásai után? Azért, mert egy általa jónak ítélt hirdetés esetén, ahol mondjuk csak 15 Ft-ba kerül egy kattintás, de 300-an kattintanak rá több pénzt hoz neki, mint egy olyan hirdetés, ahol 50 Ft egy kattintás, de csak 70-en érdeklődőt késztet cselekvésre. Emellett a Google számára kiemelkedően fontos a minőségi szolgáltatások nyújtása, éppen ezért számos irányelvvel rendelkezik a hirdetéseivel kapcsolatban.

Pont úgy, ahogyan a keresőoptimalizálás esetén, itt is elsősorban a felhasználók érdekeit kell szem előtt tartanunk, hiszen a Google is ezt teszi. Ez kell ahhoz, hogy jóban legyünk a legnagyobb  keresővel!

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista