AdWords hirdetés szószedet

ads fogalmak

Már két cikket is írtunk a témában, azonban olyan sok fontos kifejezés, hogy egy újabb cikkel készültünk Neked a témában. Az alábbiakban olyan hasznos kifejezésekkel ismerkedhetsz meg, melyek megértése fontos lesz a munkádhoz.

AdWords hirdetés szótár

AdWords hirdetés szószedet

Általános egyezés: ez egy olyan kulcsszó beállítás, mely lehetővé teszi, hogy a hirdetés megjelenjen az adott kulcsszóra vagy annak egy változatára. Ez azért nagyon fontos, mert az  emberek nagyon sok féleképpen keresnek egy adott témára és nem tudjuk megadni az összes fontos kifejezést.

Befejeződött kampány: ez egy olyan kampányt jelent, melynek befejező dátuma már elmúlt, ezért a benne található hirdetések már nem jelennek meg.

Céloldallal kapcsolatos élmény: ez a mutató azt méri, hogy a mennyire hasznos és releváns a céloldal a hirdetésre várhatóan kattintó felhasználók szemszögéből nézve. A magasabb értékelésű céloldalak jól szervezettek és sok releváns információt tartalmaznak.

Display tervező: ez az eszköz tippeket és becsléseket ad számodra az AdWords kampányodhoz, ezeket később hozzá adhatod. Az ötletekhez megjelenési és elérési becsléseket, valamint költségelőzményeket is biztosít.  Az Eszközök lapfül alatt találhatod meg ezt a lehetőséget.

Hirdetéspozíció: ezt az mutatja meg, hogy a többi hirdetés között hol helyezkedik el a Tiéd. Itt az azonos kategóriájú hirdetésekkel méri össze a rendszer. A hirdetések az oldal tetején vagy alján jelenik meg.

Képes hirdetés: olyan hirdetések, melyek képe segítségével népszerűsítik a vállalkozást. A képes hirdetés tartalmazhatnak állóképet, animált képet vagy Flash formátumú objektumot és a méreteket tekintve is számos lehetőség közül választhatunk.

Kizáró kulcsszó: ez olyan kulcsszavakat jelent, melyek megakadályozzák, hogy a hirdetések megjelenjenek. Hirdetéscsoport és kampány szinten is adhatsz hozzá kizáró kulcsszavakat, melyek segítenek optimalizálni a hirdetéseket, hiszen kizárnak számos nem releváns területet.

Kontextus szerinti célzás: az a folyamat mely során az AdWords rendszere összekapcsolja a hirdetéseket a megfelelő webhelyekkel. A Google folyamatosan elemzi a weboldalakt és azoknak a tartalmát valamint a hirdetéshez megadott kulcsszavakat és tartalmuk alapján párosítja azokat, ha hirdetésnél be van állítva a Google Display hálózatában való megjelenés.

Konverziós művelet: egy adott ügyfél művelet, mint telefonhívás, vásárlás vagy bármi, ami a vállalkozásod számára hasznosnak ítélsz. Ezeket a műveleteket érdemes nyomon követni.

Oldalmegtekintés: azaz Pageviews egy olyan mutató, melyet  a megtekintett oldalak teljes száma határoz meg.

Remarketing: ez egy olyan marketing típus, melynek a segítségével azokat az embereket szólíthatod meg, akik ellátogattak az oldaladra és vásároltak vagy nem. Mind a két típusra készíthetsz remarketing listákat és AdWords hirdetések segítségével vissza csábíthatod Őket a vállalkozásodhoz.

Search Console: ez a Webmestereszköz segít pontosabb információkat kapni a Google-től az oldaladdal kapcsolatban. Láthatod, hogy hányan nyitották meg az oldalad, milyen kulcsszavakra jelent meg és mely oldalak. Hasznos rendszeresen benézned és informálódnod.

Smart Bidding: ez is egy az automatikus ajánlattételi stratégiák közül, mely a konverziókra vagy a konverziós értékekre optimalizál.  Ez a technika a gépi tanulás segítségével optimalizálja az ajánlattételt. Rengeteg különböző tényezőt vesz figyelembe, mint az eszköz, a hely, a napszak, a remarketinglisták, a böngésző vagy a nyelv.

 

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista