Néhány jó tanács a szöveges hirdetésekhez

Ahhoz, hogy a potenciális ügyfeleid magas számban kattintsanak a hirdetésedre nagyon fontos, hogy a szövege figyelemfelhívó, jellegzetes, vonzó és ösztönző legyen. Azonban sokszor néhány mondatba nem is annyira könnyű belezsúfolni a mondanivalónkat. Ezért szeretnék néhány jó tanáccsal szolgálni a hirdetés szövegét illetően, hogy ezen túl könnyebben menjen a megfogalmazásuk.

  • Húzd el a mézes madzagot különleges ajánlataiddal.
  • Mutasd meg miért Te vagy a legjobb.
  • Ösztönözd Őket cselekvésre
  • A hirdetésed igazítsd a céloldaladhoz
  • Tesztelj és kísérletezz!
  • Gondolj a mobilosokra is.

Húzd el a mézes madzagot különleges ajánlataiddal.

Az emberek sokszor már konkrét döntés előtt állnak, amikor a Google-t hívják segítségül. Ha ebben a szakaszban tudod felkelteni az érdeklődésüket egy nagyon jó árral vagy egy kihagyhatatlan ajánlattal, akkor nagyon nagy eséllyel fognak vásárolni. Természetesen minden vásárlási szakaszban kitűnő eredményeket lehet elérni egy jól kidolgozott ajánlattal, de a végső döntés meghozatala előtt a legérzékenyebbek a fogyasztók.

Mutasd meg miért Te vagy a legjobb

Ha van bármilyen extra szolgáltatás, amivel megelőződ a versenytársaid, (például: ingyenes házhoz szállítás), akkor azt semmiképp ne rejtsd véka alá. Vannak olyan emberek, akiknél az apróságok is sokat számítanak.

Ösztönözz cselekvésre

Hirdetésedben fogalmazd meg, hogy hogyan tudják felvenni veled a kapcsolatot. Például: „hívjon még ma”, „keresse fel üzletünket”…stb.  Ha van bármilyen akciós ajánlatod, akkor azt itt nyugodttan vesd be. Például: „telefonáljon még ma, hogy megkapja 15% kedvezményünket”. Ez utóbbi eset talán még hatékonyabb, mert az emberek félnek, hogy lemaradnak egy jó ajánlatról, így inkább azonnal cselekszenek.

Hirdetésed igazodjon a céloldalhoz

Ez evidenciának hangzik, mégis sokan elkövetik azt a hibát, hogy a hirdetésben szereplő nagyszerű ajánlatot nem tüntetik fel a landing page-en. Ez elég nagy hiba, hiszen ha a felcsigázott olvasó nem találkozik, azonnal a hőn áhított ajánlattal könnyen lehet, hogy csalódottságában inkább tovább áll.

Kísérletezz bátran

Hozz létre több hirdetést ugyan azon termék típusra csak különböző stílusban és nézd meg, hogy melyik teljesít a legjobban. Így egy idő után megtapasztalhatod, hogy a Te ügyfeleid számára mely hirdetés típusok mennek át a legjobban. Ha megtalálod azt a hangnemet melynek segítségével hatékonyan megszólíthatod Őket meglátod majd, hogy sokkal magasabb konverziók elérésére leszel képes.

Gondolj a mobilosokra is

Évről évre azt tapasztalható, hogy egyre többen használják főként a mobiljukat internetezésre. A mobilról indított keresések esetében valószínűbb, hogy tudni szeretnék, hogy hol vagy és hogyan tudnak elérni téged, éppen ezért érdemes ilyen esetekben használni a helybővítményt és a hívásbővítményt. De ezeknél a hirdetéseknél az is nagyon fontos, hogy a céloldalad mobilra optimalizált legyen. Bár ez utóbbi az egész weblapodra igaz, mert eltérő esetben nagyon sok potenciális ügyfelet elveszíthetsz.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista