A konverziók vagy a kattintások vannak nálad előtérben?

Az egyik legjellemzőbb hiba, amivel találkozunk, hogy az AdWords hirdetéseket használók a kattintások száma alapján határozzák meg egy hirdetés sikerességét. Ez azonban nagyon félre is vezethet, hiszen egy kattintásból nem biztos, hogy lesz konverzió. Neked pedig ez számít igazán. De mit jelentenek pontosan a kattintás és a konverzió fogalmak? Olvass tovább, hogy megtudhasd, és azt is, hogy a konverziók vagy a kattintások a fontosabbak.

Neked mi a célod egy AdWords hirdetéssel?

Miért hirdetsz az AdWords felületén? Azért, hogy sokan kattintsanak az oldaladra vagy
azért, hogy minél jobb konverziókat érhess el? Azért, hogy erre a kérdésre jól tudj válaszolni, először tisztázzuk, mit is jelent a két fogalom.

Kattintás:

Ha valaki rákkantint a hirdetésedre, akkor az egy kattintásnak számít. Azonban ezt akkor is felszámolja a Google, ha valami oknál fogva az érdeklődő mégsem jut el az oldaladra.

Konverzió:

A konverzió kifejezés azt jelenti, ha valaki a hirdetésedre kattint és ezután egy, a vállalkozásod számára hasznos cselekvést hajt végre. Például: megrendel, feliratkozik, ajánlatot kér, vásárol… stb.

Ebből nyilvánvalóan kiderül, hogy számodra is a konverziók követése a fő cél. Hiszen ezekből a számokból derül ki, hogy mennyi bevételed származott egy adott kampányból vagy hirdetésből. Ne ess bele abba a hibába, amibe sok cégvezető vagy vállalkozótársad, és figyelmedet összpontosítsd a fontos területekre. Ha eddig a kattintások számát vetted alapul, akkor bizony sok meglepetés érhet, ha ezentúl a konverziószámokat követed. Sajnos ez a meglepetés valószínűleg nem lesz túl kellemes, mert a kattintások száma minden esetben magasabb, mint a konverzióké.

A konverzió követés fontossága

Valójában Neked a konverziók követése a lényeg!

Ne bánkódj, nem vagy ezzel egyedül

Ne bosszankodj, mert nem vagy ezzel a problémával egyedül. Nagyon sok hozzád hasonló vállalkozó követi el ezt a hibát. A legjobb, amit tehetsz, hogy az új számok ismeretében újragondolod a kampányodat, hogy ezentúl tényleg azokat az eredményeket hozza, amikért fizetsz. Szeretnél most már biztosra menni? Túl sok tanulópénzt fizettél már meg? Akkor hagyd, hogy segítsek a következő kampányod során, és meglátod, hogy mennyivel gördülékenyebben és hatékonyabban zajlanak majd az események.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista