Újabb lehetőségünk van bővítményt hozzá adni

Ne győzöm kapkodni a fejem az AdWords újítások körül. A napokban megint szembe tűnt egy változás, amikor az egyik hirdetés szöveges részét hoztam létre. Elsőre egy apróságnak tűnik, azonban a kevésbé gyakorlott felhasználóknak jó segítség lehet. Lássuk, miről van szó.

Nos, amikor az egyik ügyfelem hirdetésén dolgoztam észre vettem, hogy most már a tartalmi résznél is lehetőségünk van bővítményt hozzá adni a hirdetésünkhöz, ami nagy könnyebbség azok számára, akik kevésbé bennfentesek az AdWords világában. A teljesség kedvéért nézzük hát meg milyen lehetőségeket kínál számunkra az AdWords bővítmények terén.

Hívás bővítmények

A hívás bővítmények segítségével egy kis ikont adhatunk a hirdetésünkhöz melynek segítségével csak egy kattintásra van szükség és az érdeklődő máris fel veheti velünk a kapcsolatot. Ez azért nagyon  hasznos, mert ezzel rengeteg időt megspórolunk számukra és ennek hatására a konverziók is növekednek majd. Ez a bővítmény típus keresési és display hálózaton is elérhető.

Alkalmazás bővítmény

Manapság egyre több vállalkozás rendelkezik saját alkalmazással, ami egy nagyon jó megoldás a törzsvásárlók megszerzésére. Az AdWords arra is lehetőséget nyújt, hogy ezt népszerűsítsük. Hiszen az alkalmazás bővítmény használatával lehetőséget adhatunk az érdeklődőinknek, hogy azonnal letöltsék és igénybe vegyék az általa nyújtott szolgáltatásokat, kedvezményeket.

Helybővítmény

Helybővítmények a konverzió növelés érdekében.

Használjuk a helybővítményeket is a hatékonyság növelése érdekében.

Ennek a segítségével az emberek könnyebben rátalálhatnak a vállalkozásunkra, hiszen így pontos címet látnak, megjelenik a térképen is és azt is láthatják, hogy milyen távolságra vagyunk tőlük. Ez több szempontból is nagyon hasznos. Először is, mert így az érdeklődőink rögtön megtudhatják, hogy milyen messze található a vállalkozásunk tőlük, így esetlegesen előnyösebb helyzetbe kerülhetünk a versenytársaknál. Másodsorban azért, mert az emberek nem csak otthon, hanem útközben is rendszeresen tájékozódnak az internetről, ha valamire szükségük van. Például ha elutazunk nyaralni és egy jó éttermet keresünk a közelben, akkor is a Google-t hívjuk segítségül. Ha egy ígéretes hirdetés felkelti az érdeklődésünket, ami ráadásul helybővítménnyel is rendelkezik, akkor valóban azonnal információt is kaphatunk arról, hogy merre vigyen tovább az utunk.

Vélemények bővítmény

Ez az a bővítmény, ami egy picit kétélű fegyver, de ha zömében pozitív visszajelzéssel rendelkezünk, akkor nagyon sok vizet képes a malmunkra hajtani. Az emberek számára nagyon fontos a többi felhasznál véleménye. Ezért ha azt tapasztalják, hogy másoknak pozitív tapasztalata volt velünk kapcsolatban, akkor nagy a valószínűsége, hogy Ők is bizalmat mernek szavazni nekünk.

Mi a tanulság?

Ebben az esetben több konklúzió is levonható. Az egyik az, hogy a Google egyre jobban igyekszik kedvezni a kevésbé jártas felhasználóknak is az egyre barátságosabb felületével. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy ez nekünk szakértőknek nem kedvez hiszen, így egyre kevesebb igény lesz a mi munkánkra. Azonban mi is nagyon jól tudjuk, hogy a sikeres hirdetés az AdWords segítségével bőven túlmutat egy átlátható felületen, hiszen vannak és mindig is lesznek olyan emberi tényezők, amiket a technika nem fog tudni pótolni és csak a hosszú évek szakmai tapasztalata ad elég tudást ahhoz, hogy ezeket előrre lássuk. A második fontos következtetés pedig, hogy bár sokan még nem használják őket, de a bővítmények mindenki számára nagyon hasznosak. Valószínűleg az AdWords is ezért lépte meg ezt az újítást. Azok figyelmét is szeretnék felhívni, akik eddig nem nagyon vettek tudomást erről a lehetőségről.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista