Hurrá! A Google hirdetések már AMP weboldalakon is futnak majd!

Az év eleje óta többször szót ejtettem már róla, hogy a Google egyik legfontosabb vesszőparipája idén a mobilos felhasználók lesznek. Szerencsére ezzel a vesszővel nem csak a mi hátunkat csapkodja, hanem a sajátját is. Ennek köszönhetően a nem régiben megtartott San Francisco-i Marketing Next konferencián bejelentette, hogy ezentúl az AMP weboldalakon is elérhetőek lesznek a Google hirdetései, ennek köszönhetően még magasabb konverziós számokra számíthatunk.

Na de mi az az AMP?

A Google hirdetések már az AMP oldalakon is megelennek.

Google hirdetések már az AMP weboldalakon is.

A Google 2015 végén elindította a Accelerated Mobile Pages szabványt, melynek köszönhetően az adott weboldalak lényegesen gyorsabban jelennek meg mobilon. Bizonyos kutatások szerint, ha egy weboldal betöltődése tovább tart 3 másodpercnél, akkor a felhasználók 53%-a visszafordul, és minden másodperccel további 20%-kal növekszik ez a szám. Így nem nehéz megállapítani, hogy mekkora szükség volt már erre a fejlesztésre.

Kiknek lehet szüksége az AMP-re?

Nos, ha már eddig is komoly figyelmet szenteltél a mobil felhasználókra, és minden trükköt bevetettél, hogy az oldaladból a legtöbbet hozd ki ezen a téren is, akkor az AMP nagy változást nem fog hozni. Azonban ha ezt a területet eddig elhanyagoltad, és a weboldalad átlagos vagy annál rosszabb sebességgel töltődik be, akkor bizony nagyon jó szolgálatot tehet számodra!

Ez a probléma is megoldódni látszik…

Eddig a reklámok megjelenítése problémát okozott az AMP-t használó weboldalakon, mivel a megfelelő gyorsaság elérése érdekében a JavaScriptet nem támogatta. Azonban a Google leveszi a vállunkról a terhet, és ezentúl Ő maga konvertálja át a hirdetéseket a megfelelő fájlformátumba. Emellett a Google Display Network is elkezdi ezt a technológiát használni, hogy még gyorsabban betöltődjenek a hirdetései. Ez azt jelenti, hogy hirdetésünk akár kevesebb, mint 1 másodperc alatt megjelenhet az érdeklődőink szeme előtt, aminek köszönhetően lényegesen kevesebb visszafordulóra számíthatunk.

Egyszerűbb lesz mérni is!

A Google valóban mindenre gondol. Hiszen Ők aztán igazán tudják, mi kell a felhasználóknak és nekünk. Ezért nemcsak a gyorsabb hirdetés megjelenésről gondoskodik a jobb hirdetési élmény kedvéért, hanem számunkra is lehetővé teszi a pontosabb méréseket. Mivel már eddig is elérhető volt az AMP lehetőség, így előfordult, hogy egy felhasználó megnyitotta a hagyományos és az AMP oldalt is, amit az Analytics két külön érdeklődőnek észlelt, így torz képet kaphattak az AMP-t használó weboldal tulajdonosok oldalaik látogatottságáról. Azért, hogy ez nem forduljon többet elő, a Google megteszi a megfelelő lépéseket. És van még egy jó hírem! Neked ezért semmit nem kell tenned! Minden újítás automatikusan érvénybe fog lépni, amint készen áll a legjobb működésre.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista