Az AdWords egy teljesen más szemléletvilág

Az AdWords hirdetések és a PPC jellegű megjelenési lehetőségek nem új keletűek, azonban a teljesen más szemléletvilág nagyon sok laikust és kezdőt összezavar. Amíg a mezei hirdetések esetén egyszerűen megveszünk egy megjelenést valahol, és várjuk az eredményeket, addig a PPC hirdetések merőben más logikával működnek.

Használd ki a PPc hirdetésekben rejlő lehetőséget!

A PPC hirdetések eltérnek a hagyományos megoldásoktól.

Az a célod, hogy a lehető legtöbb embert bevonzz a webhelyedre/ vállalkozásodhoz?

Alapvetően mind a két esetben ez a fő cél, de az emberek minősége viszont más! Amíg a hagyományos hirdetéseknél mindenki találkozik a reklámunkkal, addig az AdWords esetén nem. Legalább is jó esetben, hiszen az nagyon sokba kerülne. Így ha jól csináltuk, egy sokkal szűrtebb közönség lépi majd át az üzletünk kapuját, akik közül lényegesen többen vásárolnak majd. Így nem biztos, hogy mindig a tömegekben van az erő!

Minden forintunk mögött van eredmény!

A hagyományosnak nevezhető hirdetésekkel ellentétben a PPC rendszerrel gyakorlatilag nem tudunk pénzt kidobni az ablakon. Vagyis ez sem pontos állítás, mert tudunk, de sokkal nehezebben! Nézzünk egy példát! Mondjuk, veszünk egy hirdetési felületet a helyi magazin egyik kiemelt oldalán. Lokális vállalkozásként ez egy jó marketing döntés lehet,  azonban nem nagyon tudjuk, hogy mit kapunk a pénzünkért. Nem tudjuk teljes pontossággal mérni, hogy mi történt a hirdetésünk hatására, amíg a PPC kampányok eredményei pontosan mérhetőek, és csak akkor költünk pénzt, ha történik is valami.

A kattintásban az erő?

Ez azért nagyon jól hangzik, nem? Hogy minden elköltött forintunk mögött van valamiféle produktum. Azonban ebben is van egy kis csavar! Bár csak a kattintások után fizetünk az okos hirdető mégsem azokat méri. Hanem…? Bizony! A konverziókat. De mi a különbség?

Kattintás: amikor valaki rákattint a hirdetésünkre, és tovább lép a landing oldalunkra

Konverzió: amikor valaki végrehajt, egy a vállalkozás által kitűzött célt.

Mivel mi a kattintásokért és nem a konverziókért fizetünk, nem minden forintunk térül meg, azonban nagyon sokat tehetünk azért, hogy minél magasabb arányban hozzon bevételt egy kampányunk.

Miért kívánnak más szemléletet a PPC hirdetések, mint egy hagyományos hirdetés?

Amíg a második esetben kifizetünk egy fix összeget, és reméljük, hogy minél több ember látja majd, addig a PPC esetében az a célunk, hogy kevés, de annál jobb minőségű érdeklődőt csalogassunk magunkhoz. Sajnos sokan úgy vágnak bele egy kampány elkészítésébe, hogy nem ismerik ezt a szemléletbeli különbséget, így a rossz taktikát választják.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista