Te tudod, hogy valójában melyik a jó AdWords hirdetés?

Az AdWords hirdetések világa nagyon csalafinta, mert a legnagyobb igyekezet ellenére is képes félrevezetni az ember fiát. Lelkesen készítjük a hirdetéseket és persze lelkiismeretesen figyeljük a belőlük származó adatokat. Örülünk a sok kattintásnak, jobb esetben a konverzióknak, de nem látunk mélyebbre. Te szeretnéd tudni, hogy valójában melyik hirdetésed a jó? Akkor most megmondom, hogyan kell gondolkodnod, amikor egy AdWords hirdetés eredményeit elemzed.

Mi az, amit elsőnek megnézel egy AdWords hirdetés eredményei között?

A kattintások, igaz? Hányan léptek át a hirdetésből a megadott oldalra. Ez egy tagadhatatlanul lényeges tényező, hiszen ebből láthatod, hogy mennyire sikerült jól összeraknod a hirdetésed. Egy érdekes hirdetés sok interakciót generál, egy kevésbé jó pedig értelemszerűen sokkal kevesebbet, így ez lehet a minőség egyik mutatója. De ez már mindet elárul?

Jöjjön a következő lépés…

Mi az, amit ezután megvizsgálsz? A konverziókat, igaz? Hiszen szeretnéd tudni, hogy azokból a bizonyos kattintásokból és elköltött forintokból mégis mennyi eredmény lett. Nagyon jó, ha ezzel is foglalkozol, ez már jobban képviseli a valódi sikert, hiszen a kattintások számából még nem derül ki mit hozott a konyhára.

De valójában a konverziókból sem

Így igaz. A konverziók figyelésén túl is van élet, ugyanis az, hogy hány konverziót hozott Neked egy hirdetés, még mindig csak azt mutatja meg, hogy mennyire volt figyelemfelkeltő és cselekvésre buzdító. Hiszen egy konverzió érhet 500 Forintot és 100 000-et is. Most el is érkeztünk a következő lépéshez, ami nem más, mint a konverziós érték. Ez a szám azt mutatja meg Neked, hogy egy adott konverzióval mennyi pénzt kerestél. Ugye már Te is látod, hogy így sokkal pontosabb képet kapsz az eredményekről.

De nem fogod elhinni, van még tovább…

Szóval már azt is tudod, hogy egy adott konverzióval mennyi pénzt kerestél. De hát ugye Neked sincs ingyen az a termék vagy szolgáltatás. Neked is meg kell venned a nagykerben azt, amit a webshopodban árusítasz vagy beszerezni az alapanyagokat az éttermedbe. Egy szó, mint száz azt is meg kell nézned, hogy a konverziók értékéből Neked mennyi maradt. Mert ugye bár egy árun lehet 50% árrés is meg 15%-is, így lényegében ezzel kapod meg azt a valós összeget, amit Te nyereségként könyvelhetsz el.

AdWords hirdetés eredményének a helyes elemzése.

Adwords hirdetés és a konverziók

Most, hogy ezt is tudod sokkal könnyebb lesz valós képet alkotnod a hirdetéseidről. Még az is elképzelhető, hogy az amiről eddig azt hitted a legjobb hirdetésed, mert nagyon sok kattintást generált kiderül, hogy csak a pénzt vitte feleslegesen. Ha szeretnél biztosra menni és valós képet kapni a hirdetéseid és a fiókod minőségéről, akkor vedd igénybe az ingyenes AdWords fiókáttekintés szolgáltatásomat!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista