Miért fontos az AdWords stratégia?

Az AdWords stratégia megléte sokkal lényegesebb, mint azt sokan gondolják! Az AdWords hirdetésekre sokszor úgy gondolnak a vállalkozók, mint az apróhirdetésekre. Elkészítenek néhányat a legnépszerűbb termékekre, szolgáltatásokra, és már le is van tudva az AdWords marketing.

És talán ez is az igazán találó kifejezés rá, le van tudva. De ez nem azt jelenti, hogy bevételre is lehet számítani belőlük. Az ilyen kampányok a marketing klasszikus pénz nyelői szoktak lenni, amik miatt néhány vállalkozó a teljes marketinget egy életre leírja.

AZ AdWords stratégia megléte nélkülözhetetlen!

Most már tudod, hogy miért nem jó ez a „stratégia” vagy inkább stratégia nélküliség.

De akkor most nézzük meg azt is, hogy hogyan építheted fel az AdWords marketing terved.

  1. lépés: vizsgáld meg, hogy mennyi pénzed lesz a kampányokra. A budget nagyban befolyásolja a felépítendő stratégiát.
  2.  lépés: a pénzügyi keret függvényében határozd meg a célokat.
  3.  lépés: válaszd ki azokat a termékeket, szolgáltatásokat, amiket népszerűsíteni szeretnél. Amennyiben kevesebb pénzzel gazdálkodsz, érdemes a legnépszerűbbekkel dolgoznod és, ahogy nő a bevételed úgy tágítani a kört. Sokan ilyenkor a gyengébb lábakat szeretnék megerősíteni, de alacsonyabb AdWords keret mellet én ezt nem javasolnám.
  4. lépés: mindegyik terméknek határozd meg a célcsoportját és bontsd kisebb szegmensekre. Ez azért nagyon fontos, mert így jobban megtudod célozni őket a hirdetésekkel, amik ennek hatására sokkal hatékonyabbak lesznek.
  5. lépés: természetesen a kulcsszó kutatás sem maradhat el. Mielőtt elkészítenéd az első hirdetéseket, vizsgáld meg, hogy mely kifejezések fontosak számodra, és melyeket tudod megfizetni.
  6. lépés: a meghatározott termékek, célcsoportok és kulcsszavaknak függvényében készítsd el a hirdetéseket. Fontos, hogy mielőtt élesíted mindenképp ellenőrizd le többször is.
  7. lépés: folyamatosan vizsgáld meg a hirdetéseket, és alakítsd őket az eredmények szerint. Az AdWords marketing nem ér véget a hirdetések aktiválásával, sőt az igazi munka még csak most kezdődik.

Talán ez elsőre soknak tűnhet, de hidd el, hogy megéri a befektetett idő. Átgondolt stratégia nélkül is lehet hirdetni, csak nem érdemes. Az első pillanattól fogva nélkülözhetetlen a folyamatos odafigyelés, és ez egy pillanatra sem lankadhat, ha valós sikereket szeretnél elkönyvelni.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista