A dinamikus hirdetések előnyei és hátrányai

Kezdjük talán az első és legfontosabb lépéssel és tisztázzuk, hogy mik azok a dinamikus hirdetések.

A dinamikus hirdetések bekapcsolásával a rendszer feltérképezésével az oldalunkat és a hozzájuk tartozó lehetséges kulcsszavakat. Majd ezeket összepárosítja a legrelevánsabb landoló oldalakkal. Az AdWords legenerálja a hirdetéseket melyben a címsorok automatikusak, de a leírásokat szerkeszthetjük.

Dinamikus hirdetések

Az előnyök

A legfontosabb előnyként azt szokták megemlíteni, hogy a kezdőknek is könnyű beállítani. Lényegesen könnyebb elindítani egy ilyen hirdetést, mint egy hagyományos keresésit, ahol kulcsszavak után kell kutatni és szövegeket írni.

A dinamikus hirdetések olyan kulcsszavakra is megjelennek, amikre sok más hirdetés nem. Mivel ebben az esetben a jól kidolgozott rendszer válogatja össze a kulcsszavakat könnyen olyan esetben is megjelenhet, amikor a konkurencia nincs a találatok között. Ezzel a megoldással jó eséllyel eléjük kerülhetsz.

A hátrányok

Nem mindig találja meg a legjobb kulcsszavakat. A Google mesterséges intelligenciája egyre ügyesebb és sok esetben olyan szavakat vagy szó kapcsolatokat is létrehoz, amikre nem is gondolnál. Azonban sajnos a leghatékonyabb kulcsszavakat nem mindig találja meg. Ezzel szemben néha olyan kulcsszavakat is megad, amire nincs szükséged. Ezért, ha dinamikus hirdetések beállítására adod a fejed, mindenképpen adj meg kizáró kulcsszavakat.  Ha nem szentelsz elegendő figyelmet ennek a területnek könnyen elég sok pénzt kihúzhat a zsebedből.

Rizikós címsorok. Mivel a rendszer az oldal tartalmából szemezget nem biztos, hogy a legrelevánsabbakat sikerül kiragadnia. A dinamikus hirdetések is folyamatosan fejlesztés alatt állnak, azonban még közelről sem tökéletesek. Sajnos nem ritka eset, hogy a rendszer értelmetlen mondatrészeket vagy össze nem függő szavakat válogat össze címsor gyanánt. Ez pedig nem csak használhatatlanná teszi az adott hirdetést, de megjelenés esetén a vállalkozásodra is nagyon rossz fényt vet.

A Google nem ismeri a céljaid. Az AdWords rendszere megpróbálja a legjobb tudása szerint összeállítani a hirdetéseket, azonban a vállalkozásod egyéni céljait nem ismerheti. Ezért, ha olyan hirdetéseket szeretnél, amik ezeket képviselik, akkor ne ezt a megoldást válaszd .

Valamint, ha gyakran változik a weboldalad tartalma, akkor sem biztos, hogy a legjobb megoldás számodra! A Google rendszere 2 naponta pásztázza végig az oldalad és készít új hirdetéseket, így ha ennél gyakrabban szoktad frissíteni a tartalmat, akkor számodra nem ez lesz a legjobb megoldás.

A Google folyamatosan új megoldásokon dolgozik, amikkel még hatékonyabbá és a felhasználók számára praktikusabbá akarja tenni a hirdetési rendszerét. Ennek a folyamatnak egy fontos része a dinamikus hirdetések fejlesztése is. De mint minden, úgy ez sem lehet tökélete. Abban az esetben, ha ezt a megoldást választod tisztában kell lenned a lehetőség gyengeségeivel is. Azt gondolom, hogy már most sokak számára kiváló megoldást biztosít, de csak akkor, ha körültekintéssel használjuk!

Szeretnél többet megtudni az Adwords által nyújtott lehetőségekről? Szeretnél fejlődni és még jobb hirdetéseket írni? Akkor olvasd el a többi cikkünket is.

Megismerkedhetsz a legfontosabb alapfogalmakkal, amik segítenek jobban átlátni az AdWords hirdetések világát. Ezeknek a fogalmaknak az ismerete nélkülözhetetlen a sikerhez és a hatékony munkához.

Szeretnéd elkerülni a legáltalánosabb hibákat? Jó lenne, ha Neked nem kellene megfizetni az ezekkel járó tanulópénzt? Akkor olvasd el cikkünket és ismerkedj meg5 tipikus AdWords hibával, amit mások elkövetnek.

Ahogyan már fentebb is írtuk a kulcsszavak jelentősége igazán komoly a hirdetések életében. Éppen ezért állandóan optimalizálni kell őket, hogy a legtöbbet hozhasd ki a kampányokból. Erre egy jó megoldás a kizáró kulcsszavak kutatása.

 

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Ingyenes AdWords hirdetés elemzés

KÉREM

top
15 pótolhatatlan AdWords tipp!
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges email címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. Nem spamolok, az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom, értéket, tudást adok!
cxcvcvc
15 AdWords tipp
15 hihetetlen AdWords hiba, tipp, fundamentum, alap, amelyek nélkül elvérzik a kampányod, elfolyik a pénzed. Nem mindegy kiket érsz el! Érdemes megtudnod a lényeget!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Bökönyi Norbert
Online Marketing Specialista